Kdaj menjati gume?

Menjava gum je eden izmed najbolj pomembnih postopkov, za katerega moramo poskrbeti vedno in seveda nujno ob pravem času, tako, da se izognemo kakršnimkoli nevšečnostim na cesti in zavarujemo tako sebe kot seveda tudi druge udeležence v prometu. Seveda je zelo pogosto vprašanje kdaj menjati gume in kje se dobi kakšna poceni pnevmatika odgovor pa je enostaven – nikoli se ne ve točno!
Kdaj menjati gume

Kot vemo je potrebno gume, tako letne kot seveda tudi zimske menjavati glede na obdobja, oziroma glede na to, kakšno je vreme, kakšne so razmere na cesti. Vendar vreme je seveda ena izmed zadev, ki so zelo nepredvidljive. To pomeni, da nikoli ne vemo kdaj nas bo na primer presenetil sneg, kdaj nas bo presenetila poledica, če kaj od slednjega sploh lahko pričakujemo in podobno. Zato je najbolje, da predvsem veliko spremljamo novice in vremenske napovedi. Zakaj novice? Po raznih televizijskih in predvsem radijskih novicah vam bodo lahko sporočili, kdaj je potrebno menjati gume oziroma pnevmatike, ker tako pač zahtevajo cestno prometna pravila. Sporočili vam bodo lahko tudi morebitne spremembe in vas seveda opozorili na morebitne ovire. Seveda je zelo dobro, da poslušate tudi vremensko napoved katera je vedno zgolj še eno prepričanje in ena izmed zadev, katero je zelo pametno poznati. Ob spremljanju vseh teh medijev boste prav gotovo hitro ugotovili kdaj je prišel čas za menjavo zimskih pnevmatik ali obratno, za menjavo letnih pnevmatik. Ista zadeva velja pri iskanju poceni pnevmatik. Kakršnakoli poceni pnevmatika se po navadi dobi v raznih akcijah in drugih, podobnih zadevah, katere boste najprej zasledili ravno na radiu ali televiziji.

Rabljene gume

Seveda si lahko za še cenejše gume omislite tudi rabljene pnevmatike. Rabljene zadeve namreč niso njuno kaj dosti slabše od novih, dobro je le, da se pred nakupom o tovrstni zadevi, katero želimo kupiti dodobra pozanimamo in tako vidimo, če se nakup zares splača. Paziti moramo predvsem na kvaliteto in seveda na samo obrabljenost, pogledati pa moramo tudi za katerimi morebitnimi drugimi napakami. Rabljene gume lahko dobite na raznih oglaševalskih portalih od kakšnih posameznikov, prav tako pa jih lahko morebiti dobite tudi pri kakšnem vulkanizerju.

 

Comments are closed.

Vreme na slovenskem